Det är inte hälsosamt att vara besatt av ditt antal följare eller antal vänner. Men då och då kanske du vill veta om någon speciell har blivit vän med dig på Facebook. Hur vet du vem som avbröt dig på Facebook?

Unfriend vs. Sluta följa vs. Block

Vanligtvis finns det tecken på att någon har slutat bli vän med dig, slutat följa dig eller blockerat dig på Facebook, som att inte se uppdateringar eller inte kunna hitta hans/hennes profil på Facebook. Men det behöver inte betyda att han/hon har blivit vän med dig. Du kan ha blivit blockerad eller helt enkelt slutat följa. Lär dig skillnaderna nedan:

Unfriend: när någon slutar bli vän med dig på Facebook kommer du att tas bort från deras vänlista och de från din. Du bör kunna se deras profil (i begränsad kapacitet beroende på deras sekretessinställningar) och skicka en vänförfrågan igen.

Unfollow: unfollow fungerar annorlunda. När någon slutar följa dig, slutar den andra personen att se dina uppdateringar men förblir fortfarande vän med dig. Unfollow fungerar på samma sätt för profiler som för grupper/sidor.

Block: om du söker efter personens profil men inte hittar den, det är då du vet att du har blivit blockerad av den andra personen på Facebook. Du kommer att sluta se alla uppdateringar från dem utan att kunna kommunicera med dem.

Nu när du känner till de subtila skillnaderna mellan sluta följa, sluta vänja och blockera, låt oss se hur du tar reda på vem som avbröt dig på Facebook.

1. Ser du offentliga eller privata inlägg?

Det finns två alternativ du får när du skapar ett nytt inlägg för din Facebook-vägg. Du kan antingen ställa in den på Publiceller Friends.Offentliga inlägg är synliga för alla, oavsett om de finns på din vänlista eller inte. Privata inlägg är för dem som finns i din vänlista.

Offentliga inlägg har en klotikon, medan inlägg som delas med vänner har en ikon för två personer.

Om du bara kan se offentliga inlägg från en viss profil, har de antingen slutat bli vän med dig eller bara ställt in offentliga inlägg.

2. Kontrollera din vänlista

Detta är det snabbaste och säkraste sättet att ta reda på om någon inte vill vara vän med dig längre.

Öppna din Facebook-profil och gå till din vänlista under din profilsida. Du hittar alla dina vänner listade till vänster med ett sökfält högst upp. Börja skriva namnet för att filtrera resultaten.

Sök på Facebooks vänlista

Om du kan hitta namnet är du fortfarande vänner. Om inte, så har de blivit vän med dig. Det är också möjligt att du har blivit blockerad. För att vara säker på att så inte är fallet, läs vidare.

3. Ovän eller blockerad? Sök efter deras profil på Facebook

Vi noterade hur blockering och ovänskap av någon kan ha liknande effekter. För att vara säker på att du inte blivit vän och inte blockerad på Facebook, använd sökfältet på hemsidan för att söka efter personens profil.

Facebook Sök vänner

Du kan hitta några andra profiler med liknande eller till och med samma namn, men om du inte ser din väns profil i sökresultaten har de blockerat dig. Om du ser deras namn var du ovän.

Vad du ska göra om någon inte blir vän med dig

Du har möjlighet att skicka en ny vänförfrågan till personen. Sök helt enkelt efter profilen, öppna den och klicka på Add Friendför att skicka en ny vänförfrågan.

Facebook Lägg till vänförfrågan

Det är möjligt att de avbröt dig på impuls och kan känna annorlunda nu. Ett annat alternativ kan vara att ringa dem först för att ta reda på vad som hände om du har ingen aning om problemet som ledde till detta drastiska resultat.

Kan du fortfarande se personens uppdateringar och foton om de blir av med dig?

Du kan se deras profil men inte deras uppdateringar och foton om de inte har delats offentligt. Som diskuterats tidigare tillåter en av Facebooks sekretessinställningar användare att dela uppdateringar privat med sina vänner.

Mycket kommer också att bero på nämnda profils sekretessinställningar, men för det mesta kommer du inte att kunna se, posta eller kommentera deras privata uppdateringar och foton om du inte är taggad i dem. Dessa foton och uppdateringar kan fortfarande vara synliga för dig.

Du kan också se några uppdateringar som involverar gemensamma vänner som du och den personen delar.

Vanliga frågor

1. Får du ett meddelande när någon blir vän med dig?

Nej. Facebook kommer inte att skicka ett meddelande till dig om du inte blivit vän med någon. Detsamma gäller även om du har blivit blockerad eller avföljd.

2. Finns det några appar från tredje part för att ta reda på vem som blev vän med dig på Facebook?

Detta iOS-appen och detta Chrome webbläsartillägg bör hjälpa dig att ta reda på om någon har blivit vän med dig på Facebook nyligen.

3. Om någon avbröt dig på Facebook, kan du fortfarande följa dem?

Ja och nej. Varje Facebook-användare kan bestämma vem som kan följa dem med hjälp av Vem kan följa mig alternativ under Settings -> Settings & privacy -> Public posts.Beroende på inställningen kan du kanske följa deras profil eller inte.

Previous article7 av de bästa jordbruksspelen du kan spela 2022
Next article11 bärbara appar som alla Linuxanvändare bör använda