Nie je zdravé byť posadnutý počtom svojich sledovateľov alebo počtom priateľov. Z času na čas však možno budete chcieť vedieť, či sa s vami na Facebooku nespriatelil niekto výnimočný. Ako vieš, kto ťa zbavil priateľov na Facebooku?

Unfriend vs. Unfollow vs. Block

Zvyčajne existujú náznaky, že vás niekto zrušil, prestal sledovať alebo zablokoval na Facebooku, ako napríklad nezobrazenie aktualizácií alebo nemožnosť nájsť svoj profil na Facebooku. To však nevyhnutne neznamená, že sa s vami spriatelil. Mohli ste byť zablokovaní alebo jednoducho prestať sledovať. Prečítajte si rozdiely nižšie:

Unfriend: keď vás niekto zruší priateľstvo na Facebooku, odstránite sa z jeho zoznamu priateľov a on z vášho. Mali by ste mať možnosť vidieť ich profil (v obmedzenej kapacite v závislosti od ich nastavení ochrany osobných údajov) a znova odoslať žiadosť o priateľstvo.

Unfollow: unfollow funguje inak. Keď vás niekto prestane sledovať, druhá osoba prestane vidieť vaše aktualizácie, no naďalej zostane s vami priateľmi. Zrušenie sledovania funguje pre profily rovnako ako pre skupiny/stránky.

Block: ak hľadáte profil danej osoby, ale nemôžete ho nájsť, vtedy viete, že vás iná osoba na Facebooku zablokovala. Prestanú sa vám zobrazovať všetky aktualizácie od nich bez možnosti komunikovať s nimi.

Teraz, keď poznáte jemné rozdiely medzi zrušením sledovania, zrušením priateľstva a blokovaním, poďme sa pozrieť, ako zistiť, kto vás na Facebooku zrušil.

1. Vidíte verejné alebo súkromné ​​príspevky?

Pri vytváraní nového príspevku pre vašu nástenku na Facebooku máte dve možnosti. Môžete to nastaviť na Publicalebo Friends.Verejné príspevky si môžu prezerať všetci bez ohľadu na to, či sú vo vašom zozname priateľov alebo nie. Súkromné ​​príspevky sú pre tých, ktorí sú vo vašom zozname priateľov.

Verejné príspevky majú ikonu zemegule, zatiaľ čo príspevky zdieľané s priateľmi majú ikonu dvoch osôb.

Ak si môžete prezerať iba verejné príspevky z konkrétneho profilu, buď vám odobral priateľov, alebo nastavil iba verejné príspevky.

2. Skontrolujte si zoznam priateľov

Toto je najrýchlejší a najistejší spôsob, ako zistiť, či sa s vami už niekto nechce kamarátiť.

Otvorte svoj profil na Facebooku a prejdite na váš zoznam priateľov pod svojou profilovou stránkou. Všetkých svojich priateľov nájdete uvedených vľavo s vyhľadávacím panelom v hornej časti. Ak chcete filtrovať výsledky, začnite písať názov.

Vyhľadávanie v zozname priateľov na Facebooku

Ak nájdete meno, stále ste priatelia. Ak nie, zrušili vás priateľstvo. Je tiež možné, že ste boli zablokovaní. Aby ste sa uistili, že to tak nie je, čítajte ďalej.

3. Nepriateľský alebo zablokovaný? Vyhľadajte ich profil na Facebooku

Všimli sme si, ako môže mať zablokovanie a zrušenie priateľstva s niekým podobné účinky. Ak sa chcete uistiť, že ste sa nepriatelili a neboli ste zablokovaní na Facebooku, použite panel vyhľadávania na domovskej stránke na vyhľadanie profilu danej osoby.

Facebook Hľadať priateľov

Môžete nájsť nejaké ďalšie profily s podobnými alebo dokonca rovnakými menami, ale ak vo výsledkoch vyhľadávania nevidíte profil svojho priateľa, zablokoval vás. Ak vidíte ich meno, boli ste nespriatelení.

Čo robiť, ak sa s vami niekto nespriatelí

Máte možnosť poslať danej osobe novú žiadosť o priateľstvo. Jednoducho vyhľadajte profil, otvorte ho a kliknite na Add Friendposlať novú žiadosť o priateľstvo.

Facebook Pridať žiadosť o priateľstvo

Je možné, že sa s vami spriatelili impulzívne a teraz sa môžu cítiť inak. Ďalšou možnosťou by mohlo byť najskôr zavolať im, aby ste zistili, čo sa stalo, ak nemáte potuchy o probléme, ktorý viedol k tomuto drastickému výsledku.

Môžete si stále prezerať aktualizácie a fotografie danej osoby, ak sa s vami nestretnú?

Môžete vidieť ich profil, ale nie ich aktualizácie a fotografie, pokiaľ neboli zdieľané verejne. Ako už bolo spomenuté vyššie, jedno z nastavení ochrany osobných údajov Facebooku umožňuje používateľom zdieľať aktualizácie súkromne so svojimi priateľmi.

Veľa bude závisieť aj od nastavení ochrany osobných údajov spomínaného profilu, no väčšinou si nebudete môcť prezerať, uverejňovať ani komentovať ich súkromné ​​aktualizácie a fotografie, pokiaľ na nich nebudete označení. Tieto fotky a aktualizácie môžete stále vidieť.

Môžete tiež vidieť nejaké aktualizácie, ktoré sa týkajú spoločných priateľov, ktorých zdieľate vy a daná osoba.

často kladené otázky

1. Dostávate upozornenie, keď vás niekto zruší priateľstvo?

Nie. Facebook vám nepošle upozornenie, ak vás niekto zbaví priateľstva. To isté platí aj v prípade, že ste boli zablokovaní alebo prestali sledovať.

2. Existujú nejaké aplikácie tretích strán na zistenie, kto vás zbavil priateľov na Facebooku?

Toto iOS aplikácia a to Rozšírenie prehliadača Chrome by vám mal pomôcť zistiť, či sa s vami niekto nedávno nepriatelil na Facebooku.

3. Ak ťa niekto zruší priateľstvo na Facebooku, môžeš ho stále sledovať?

Áno a nie. Každý používateľ Facebooku sa môže rozhodnúť, kto ho môže sledovať pomocou Kto ma môže nasledovať možnosť pod Settings -> Settings & privacy -> Public posts.V závislosti od nastavenia môžete alebo nemusíte byť schopní sledovať ich profil.

Previous article7 z najlepších farmárskych hier, ktoré môžete hrať v roku 2022
Next article11 prenosných aplikácií, ktoré by mal používať každý používateľ systému Linux