Tidligere, hvis du ønsket å slette ett bilde fra et karusellinnlegg på Instagram, måtte du laste opp hele innlegget på nytt. Heldigvis trenger du ikke lenger å gjøre det, siden Instagram har introdusert en innebygd funksjon for å slette ett bilde av flere på Instagram. Denne artikkelen vil ta en titt på hvordan du gjør det, samt hvordan du fjerner bilder uten å slette dem på Instagram.

Slik sletter du ett bilde fra et karusellinnlegg på Instagram

Følg disse trinnene for å fjerne et uønsket bilde fra et Instagram-innlegg med flere bilder:

  1. Åpne innlegget med flere bilder eller karusell som inneholder det uønskede bildet.
  2. Trykk på ikonet med tre prikker øverst og velg Editfra menyen. Ikke trykk på Deletealternativet, da det vil slette hele innlegget.
  1. Rull rundt bildet som vises og finn søppelikonet øverst i hjørnet. Hvis du finner det, har du funksjonen.
  2. Gå til bildet du vil slette og trykk på søppelikonet. De Delete mediabekreftelsespop-up vises. Trykk på Delete.
  1. Det slettede bildet vil bli tatt til Recently deletedmappen hvor den blir liggende i 30 dager før den blir slettet permanent. I de neste 30 dagene kan du enten gjenopprette bildet (som vist nedenfor) og sende det tilbake til karusellen eller slette det permanent.
  2. På samme måte sletter du andre bilder fra karusellen.
  3. Trykk på Donefor å lagre endringene.
Instagram Slett bilde én flere lagre

Merk: denne funksjonen er for øyeblikket bare tilgjengelig på Instagram iOS-appen med støtte for Android som kommer snart.

Hvordan redigere bilder i et karusellinnlegg

Bortsett fra å slette bilder, kan du merke folk, redigere alternativ tekst og legge til steder til individuelle bilder. Du kan imidlertid ikke legge til filtre eller endre plasseringen av bilder i en karusell etter at du har publisert dem.

  1. Trykk på ikonet med tre prikker på innlegget og velg Editfra menyen.
  2. På bildet du vil redigere, trykk på alternativet du vil redigere: Tag people, Edit Alt Text,eller Add location.Du kan også endre bildeteksten til hele innlegget.
Instagram Slett Rediger bilde

Slik sletter du ett bilde fra Instagram Stories

Instagram Stories gjør det enkelt å slette ett bilde. Siden hver historie fungerer som en uavhengig enhet, kan du fjerne hvilken som helst av dem hvis du har lagt til flere bilder eller videoer sammen.

Åpne historien du vil slette. Trykk på ikonet med tre prikker og velg Deletefra menyen.

Instagram Slett bildehistorie

I likhet med innlegget vil den slettede historien bli tatt til Recently deletedbildedelen. Men siden levetiden til historier bare er 24 timer, kan du bare gjenopprette den innenfor den tidsrammen. Etter det vil historien bli slettet permanent.

Hvordan gjenopprette slettede bilder fra innlegg og historier

I tilfelle du ved et uhell fjernet feil bilde/video eller slettet hele innlegget, kan du enkelt gjenopprette det. Følg disse trinnene:

  1. Åpne Instagram-appen og gå til profilskjermen.
  2. Trykk på ikonet med tre linjer øverst og velg Settings.
  3. Gå til Account → Recently deleted.
  4. Du finner alle de nylig slettede bildene her. Åpne den du vil gjenopprette.
Instagram Slett bildegjenoppretting
  1. Trykk på ikonet med tre prikker og velg Restore.
Instagram Slett bildegjenoppretting nylig

Det slettede bildet vil vises på dets opprinnelige plassering.

Slik fjerner du bilder uten å slette dem fra Instagram

Hvis du ikke har funksjonen til å slette et bilde fra flere innlegg eller ønsker å skjule bilder uten å slette dem, lar Instagram deg arkivere innlegget. Vær oppmerksom på at du kan arkivere hele innlegget og ikke enkeltbilder. For de uvitende vil arkivering av et innlegg skjule det fra profilvisningen.

Følg disse trinnene for å arkivere et innlegg:

  1. Åpne innlegget du vil arkivere.
  2. Trykk på ikonet med tre prikker øverst og velg Archivefra alternativene.
Instagram Slett bildearkiv

Stillingen vil bli tatt til Archivedog du vil ikke finne den på profilen din.

Slik fjerner du et innlegg:

  1. Gå til profilskjermen og trykk på ikonet med tre linjer. Velge Archive.
Instagram Slett bildearkivseksjon
  1. Trykk på Stories Archivealternativet øverst og velg Posts archive.Du vil se de arkiverte innleggene.
  2. Åpne innlegget du vil sende tilbake til profilen din ved å trykke på ikonet med tre prikker og velge Show on profile.
Instagram Slett Photo Unarchive

Les videre for å lære hvordan du legger til lenker til Instagram-historier, lær hva ulike symboler betyr i Instagram-meldinger.

Previous articleHvorfor kryptering ikke fungerer på Windows 11 Home, og hvordan du fikser det
Next articleTa av opptil $700 på Bluetti Portable Power Equipment i dag