Det er ikke sunt å være besatt av antall følgere eller antall venner. Men innimellom kan det være lurt å vite om noen spesiell har blitt venn med deg på Facebook. Hvordan vet du hvem som ble venn med deg på Facebook?

Unfriend vs. Slutt å følge vs. Block

Vanligvis er det tegn på at noen har sluttet å bli venn med deg, sluttet å følge deg eller blokkert deg på Facebook, som å ikke se oppdateringer eller ikke kunne finne profilen hans/hennes på Facebook. Men det betyr ikke nødvendigvis at han/hun ikke har blitt venn med deg. Du kan ha blitt blokkert eller rett og slett sluttet å følge. Lær forskjellene nedenfor:

Unfriend: når noen avbryter vennene dine på Facebook, vil du bli fjernet fra vennelisten deres, og de fra din. Du bør kunne se profilen deres (i begrenset kapasitet avhengig av personverninnstillingene) og sende en venneforespørsel på nytt.

Unfollow: unfollow fungerer annerledes. Når noen slutter å følge deg, slutter den andre personen å se oppdateringene dine, men forblir fortsatt venner med deg. Unfollow fungerer på samme måte for profiler som for grupper/sider.

Block: hvis du søker etter personens profil, men ikke finner den, er det da du vet at du har blitt blokkert av den andre personen på Facebook. Du vil slutte å se noen og alle oppdateringer fra dem uten mulighet til å kommunisere med dem.

Nå som du kjenner til de subtile forskjellene mellom slutte å følge, slutte å venne og blokkere, la oss se hvordan du finner ut hvem som ble venn med deg på Facebook.

1. Ser du offentlige eller private innlegg?

Det er to alternativer du får når du oppretter et nytt innlegg for Facebook-veggen din. Du kan enten sette den til Publiceller Friends.Offentlige innlegg er synlige for alle, uavhengig av om de er på vennelisten din eller ikke. Private innlegg er for de som er i vennelisten din.

Offentlige innlegg har et klodeikon, mens innlegg som deles med venner har et ikon for to personer.

Hvis du bare kan se offentlige innlegg fra en bestemt profil, har de enten fjernet vennen din eller bare satt offentlige innlegg.

2. Sjekk vennelisten din

Dette er den raskeste og sikreste måten å finne ut om noen ikke vil være venner med deg lenger.

Åpne Facebook-profilen din og gå til vennelisten din under profilsiden din. Du finner alle vennene dine oppført til venstre med en søkefelt øverst. Begynn å skrive navnet for å filtrere resultatene.

Søk etter Facebooks venneliste

Hvis du finner navnet, er du fortsatt venner. Hvis ikke, har de blitt venn med deg. Det er også mulig at du har blitt blokkert. For å være sikker på at det ikke er tilfelle, les videre.

3. Uvenner eller blokkert? Søk på Facebook for deres profil

Vi la merke til hvordan blokkering og avvenning av noen kan ha lignende effekter. For å være sikker på at du ikke har blitt venn og ikke blokkert på Facebook, bruk søkefeltet på hjemmesiden for å søke etter personens profil.

Facebook Søk etter venner

Du kan finne noen andre profiler med lignende eller til og med samme navn, men hvis du ikke ser vennens profil i søkeresultatene, har de blokkert deg. Hvis du ser navnet deres, var du uvenn.

Hva du skal gjøre hvis noen blir uvenner med deg

Du har muligheten til å sende en ny venneforespørsel til personen. Bare søk etter profilen, åpne den og klikk på Add Friendfor å sende en ny venneforespørsel.

Facebook Legg til venneforespørsel

Det er mulig at de ble uvenner med deg på impuls og kan føle deg annerledes nå. Et annet alternativ kan være å ringe dem først for å finne ut hva som skjedde hvis du ikke har peiling på problemet som førte til dette drastiske utfallet.

Kan du fortsatt se personens oppdateringer og bilder hvis de ikke blir venn med deg?

Du kan se profilen deres, men ikke oppdateringene og bildene deres med mindre de har blitt delt offentlig. Som diskutert tidligere, lar en av Facebooks personverninnstillinger brukere dele oppdateringer privat med vennene sine.

Mye vil også avhenge av nevnte profils personverninnstillinger, men for det meste vil du ikke kunne se, legge ut eller kommentere deres private oppdateringer og bilder med mindre du er merket i dem. Disse bildene og oppdateringene kan fortsatt være synlige for deg.

Du kan også se noen oppdateringer som involverer vanlige venner som du og den personen deler.

ofte stilte spørsmål

1. Får du et varsel når noen blir venner med deg?

Nei. Facebook vil ikke sende deg et varsel hvis du ikke har blitt venn med noen. Det samme gjelder også hvis du har blitt blokkert eller ikke fulgt.

2. Finnes det noen tredjepartsapper for å finne ut hvem som ble venn med deg på Facebook?

Dette iOS-appen og dette Chrome nettleserutvidelse skal hjelpe deg med å finne ut om noen har blitt venn med deg på Facebook nylig.

3. Hvis noen gir deg venner på Facebook, kan du fortsatt følge dem?

Ja og nei. Hver Facebook-bruker kan bestemme hvem som kan følge dem ved å bruke Hvem kan følge meg alternativ under Settings -> Settings & privacy -> Public posts.Avhengig av innstillingen kan det hende du kan følge profilen deres eller ikke.

Previous article11 av de beste DLNA-streamingappene for Android
Next article11 bærbare apper som enhver Linux-bruker bør bruke