Není zdravé být posedlý počtem sledujících nebo počtem přátel. Čas od času však možná budete chtít vědět, zda se s vámi na Facebooku nespřátelil někdo zvláštní. Jak víte, kdo vás zbavil přátel na Facebooku?

Unfriend vs. Unfollow vs. Block

Obvykle existují známky toho, že se s vámi někdo zbavil přátel, přestal vás sledovat nebo vás zablokoval na Facebooku, například nevidíte aktualizace nebo nemůžete najít svůj profil na Facebooku. Ale to nutně neznamená, že se s vámi spřátelil. Mohli jste být zablokováni nebo jednoduše přestat sledovat. Naučte se rozdíly níže:

Unfriend: když vás někdo zruší přátelství na Facebooku, budete odebráni z jeho seznamu přátel a on z vašeho. Měli byste mít možnost vidět jejich profil (v omezené kapacitě v závislosti na jejich nastavení soukromí) a znovu odeslat žádost o přátelství.

Unfollow: unfollow funguje jinak. Když vás někdo přestane sledovat, druhá osoba přestane vidět vaše aktualizace, ale zůstane s vámi přáteli. Unfollow funguje pro profily stejně jako pro skupiny/stránky.

Block: pokud hledáte profil dané osoby, ale nemůžete jej najít, pak víte, že jste byli zablokováni druhou osobou na Facebooku. Přestanou se vám zobrazovat všechny aktualizace od nich bez možnosti s nimi komunikovat.

Nyní, když znáte jemné rozdíly mezi zrušením sledování, zrušením přátel a blokováním, pojďme se podívat, jak zjistit, kdo vás na Facebooku zrušil.

1. Vidíte veřejné nebo soukromé příspěvky?

Při vytváření nového příspěvku pro vaši zeď na Facebooku máte dvě možnosti. Můžete to buď nastavit na Publicnebo Friends.Veřejné příspěvky mohou zobrazit všichni, bez ohledu na to, zda jsou na seznamu vašich přátel nebo ne. Soukromé příspěvky jsou pro ty, kteří jsou ve vašem seznamu přátel.

Veřejné příspěvky mají ikonu zeměkoule, zatímco příspěvky sdílené s přáteli mají ikonu dvou osob.

Pokud můžete zobrazit pouze veřejné příspěvky z určitého profilu, buď vás zbavil přátel, nebo pouze nastavil veřejné příspěvky.

2. Zkontrolujte svůj seznam přátel

To je nejrychlejší a nejjistější způsob, jak zjistit, zda se s vámi už někdo nechce kamarádit.

Otevřete svůj profil na Facebooku a přejděte na váš seznam přátel pod stránkou vašeho profilu. Všechny své přátele najdete v seznamu vlevo s vyhledávací lištou nahoře. Chcete-li filtrovat výsledky, začněte psát název.

Vyhledávání v seznamu přátel na Facebooku

Pokud najdete jméno, jste stále přátelé. Pokud ne, zbavili vás přátel. Je také možné, že jste byli zablokováni. Abyste se ujistili, že tomu tak není, čtěte dále.

3. Nemáte přátele nebo jste zablokováni? Vyhledejte jejich profil na Facebooku

Všimli jsme si, jak podobné účinky může mít zablokování a zrušení přátel. Abyste se ujistili, že jste se zbavili přátel a nebyli jste na Facebooku zablokováni, použijte vyhledávací lištu na domovské stránce k vyhledání profilu dané osoby.

Facebook Hledat přátele

Můžete najít nějaké další profily s podobnými nebo dokonce stejnými jmény, ale pokud ve výsledcích vyhledávání nevidíte profil svého přítele, zablokovali vás. Pokud vidíte jejich jméno, nebyli jste přáteli.

Co dělat, když vás někdo ztratí z přátel

Máte možnost dané osobě poslat novou žádost o přátelství. Jednoduše vyhledejte profil, otevřete jej a klikněte na Add Friendodeslat novou žádost o přátelství.

Facebook Přidat žádost o přátelství

Je možné, že se s vámi spřátelili impulzivně a mohou se nyní cítit jinak. Další možností by mohlo být nejprve jim zavolat, aby zjistili, co se stalo, pokud nemáte ponětí o problému, který vedl k tomuto drastickému výsledku.

Můžete si stále prohlížet aktualizace a fotografie dané osoby, pokud se s vámi spřátelí?

Můžete vidět jejich profil, ale ne jejich aktualizace a fotky, pokud nebyly sdíleny veřejně. Jak již bylo zmíněno dříve, jedno z nastavení ochrany osobních údajů Facebooku umožňuje uživatelům sdílet aktualizace soukromě se svými přáteli.

Hodně bude také záviset na nastavení soukromí uvedeného profilu, ale většinou nebudete moci prohlížet, zveřejňovat nebo komentovat jejich soukromé aktualizace a fotografie, pokud na nich nejste označeni. Tyto fotky a aktualizace můžete stále vidět.

Můžete také vidět některé aktualizace, které se týkají společných přátel, které vy a daná osoba sdílíte.

Často kladené otázky

1. Dostáváte upozornění, když vás někdo zruší přátel?

Ne. Facebook vám nepošle upozornění, pokud vás někdo z přátel zrušil. Totéž platí i v případě, že jste byli zablokováni nebo přestali sledovat.

2. Existují nějaké aplikace třetích stran, které by zjistily, kdo vás na Facebooku zbavil přátel?

Tento aplikace pro iOS a tohle Rozšíření prohlížeče Chrome by vám měl pomoci zjistit, zda se s vámi někdo nedávno na Facebooku nepřátelil.

3. Pokud vás někdo zruší přátelství na Facebooku, můžete ho stále sledovat?

Ano i ne. Každý uživatel Facebooku se může rozhodnout, kdo ho může sledovat pomocí Kdo mě může následovat možnost pod Settings -> Settings & privacy -> Public posts.V závislosti na nastavení můžete nebo nemusíte být schopni sledovat jejich profil.

Previous article11 z nejlepších aplikací pro streamování DLNA pro Android
Next article11 přenosných aplikací, které by měl používat každý uživatel Linuxu