Не е здравословно да се обсебвате от броя на последователите или броя на приятелите си. Въпреки това, от време на време, може да искате да знаете дали някой специален ви е освободил от приятел във Facebook. Как да разберете кой ви е свалил от приятел във Facebook?

Премахване от приятел срещу Прекратяване на следенето срещу Блокиране

Обикновено има признаци, че някой ви е прекратил приятелството, прекратил ви е следене или ви е блокирал във Facebook, като например да не вижда актуализации или да не може да намери своя/нейния профил във Facebook. Но това не означава непременно, че той/тя ви е откарал от приятеля. Може да сте блокирани или просто да не сте последвани. Научете разликите по-долу:

Unfriend: когато някой ви освободи от приятели във Facebook, вие ще бъдете премахнати от неговия списък с приятели, а той от вашия. Трябва да можете да видите техния профил (в ограничен капацитет в зависимост от настройките им за поверителност) и да изпратите отново покана за приятелство.

Unfollow: unfollow работи по различен начин. Когато някой ви прекрати, другият човек спира да вижда вашите актуализации, но все пак остава приятел с вас. Прекратяване на следенето работи по същия начин за профили, както и за групи/страници.

Block: ако търсите профила на човека, но не можете да го намерите, тогава знаете, че сте били блокирани от другия човек във Facebook. Ще спрете да виждате всякакви актуализации от тях, без да останете как да комуникирате с тях.

Сега, след като знаете фините разлики между прекратяване на следване, премахване на приятел и блокиране, нека да видим как да разберем кой ви е свалил приятел във Facebook.

1. Виждате ли публични или частни публикации?

Има две опции, които получавате, когато създавате нова публикация за вашата стена във Facebook. Можете или да го настроите на Publicили Friends.Публичните публикации се виждат от всички, независимо дали са в списъка ви с приятели или не. Частните публикации са за тези, които са в списъка ви с приятели.

Публичните публикации имат икона на глобус, докато публикациите, споделени с приятели, имат икона за двама души.

Ако можете да преглеждате само публични публикации от конкретен профил, те или са ви премахнали приятели, или само задават публични публикации.

2. Проверете списъка си с приятели

Това е най-бързият и сигурен начин да разберете дали някой вече не иска да бъде приятел с вас.

Отворете своя Facebook профил и отидете на вашия списък с приятели под страницата на вашия профил. Ще намерите всичките си приятели, изброени вляво с лента за търсене в горната част. Започнете да въвеждате името, за да филтрирате резултатите.

Търсене в списък с приятели във Facebook

Ако можете да намерите името, все още сте приятели. Ако не, те са ви разприятели. Възможно е също така да сте били блокирани. За да сте сигурни, че това не е така, прочетете нататък.

3. Без приятел или блокиран? Потърсете във Facebook техния профил

Отбелязахме как блокирането и премахването на приятелството с някого може да има подобни ефекти. За да се уверите, че нямате приятелство и не сте блокирани във Facebook, използвайте лентата за търсене на началната страница, за да потърсите профила на човека.

Facebook Търсене на приятели

Може да намерите други профили с подобни или дори същите имена, но ако не виждате профила на вашия приятел в резултатите от търсенето, те са ви блокирали. Ако видиш името им, значи не си бил приятел.

Какво да правите, ако някой ви пренебрегне

Имате възможност да изпратите нова заявка за приятелство до лицето. Просто потърсете профила, отворете го и щракнете върху Add Friendза да изпратите нова заявка за приятелство.

Заявка за добавяне на приятел във Facebook

Възможно е да са ви разприятели по импулси и да се чувстват по различен начин сега. Друг вариант може да е да им се обадите първо, за да разберете какво се е случило, ако не знаете за проблема, довел до този драстичен резултат.

Можете ли все още да преглеждате актуализациите и снимките на човека, ако ви прекъсне приятелството?

Можете да видите техния профил, но не и техните актуализации и снимки, освен ако не са споделени публично. Както беше обсъдено по-рано, една от настройките за поверителност на Facebook позволява на потребителите да споделят актуализации насаме с приятелите си.

Много ще зависи и от настройките за поверителност на споменатия профил, но в по-голямата си част няма да можете да преглеждате, публикувате или коментирате личните им актуализации и снимки, освен ако не сте маркирани в тях. Тези снимки и актуализации все още могат да бъдат видими за вас.

Може също да видите някои актуализации, които включват общи приятели, които вие и този човек споделяте.

често задавани въпроси

1. Получавате ли известие, когато някой ви освободи от приятел?

Не. Facebook няма да ви изпрати известие, ако някой не е бил приятел. Същото важи и ако сте били блокирани или прекратени.

2. Има ли приложения на трети страни, за да разберете кой ви е освободил от приятел във Facebook?

Това Приложение за iOS и този Разширение за браузъра Chrome би трябвало да ви помогне да разберете дали някой ви е отстранил от приятели във Facebook наскоро.

3. Ако някой ви освободи от приятел във Facebook, можете ли все пак да го следвате?

Да и не. Всеки потребител на Facebook може да реши кой може да го следва, използвайки Кой може да ме последва опция под Settings -> Settings & privacy -> Public posts.В зависимост от настройката може да сте в състояние или да не можете да следвате техния профил.

Previous article11 от най-добрите DLNA Streaming приложения за Android
Next article11 преносими приложения, които всеки потребител на Linux трябва да използва